Во рамки на транснационалната програма Интерег Еуро-Мед (Interreg Euro-MED), објавен е првиот повик за аплицирање со предлог проекти.

Во фокусот на овој повик е приоритетот 3 од Програмата „Управување во Медитеранот“, специфична цел: „Други активности за поддршка на подобрено управување преку соработка“. 

Повикот за аплицирање е отворен од 24 февруари до 24 Мај 2022 година, а поддржува 2 типа предлог проекти: тематски проекти во заедницата и проекти за институционален дијалог.

За сите детални информации и потребната документација, следете го линкот: www.interreg-euro-med.eu 

Контакт лица од Министерството за локална самоуправа:

Владимир Кироски: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 

Евгенија Бекташ Јосифовска: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.