Инструментот за претпристапна помош (ИПА II)

Референтен број: EuropeAid/165171/ID/MULTI

Владата на Република Србија, Министерството за финансии, Секторот за договарање и финансирање на програми од ЕУ фондовите (CFCU),  во соработка со Министерството за Европска интеграција на Владата на Република Србија и Министерство за локална самоуправа на Владата на Република Северна Македонија го најавуваат:

Првиот јавен Повик за предлози за следните приоритетни,области и специфични цели:

ТП 1: Промоција на вработување, мобилност на трудот и прекугранично социјално и културно вклучување

  • CO 1.1: Подобрување на капацитетот на трудот и проширување на можностите за вработување
  • СО 1.2: Подобрување на социјалната и културната вклученост

ТП 2: Поттикнување на туризмот и културно и природно наследство

  • CO 2.1: Мобилизација на културните и природните ресурси за заеднички развој на одржливи туристички производи и дестинации
  • CO 2.2: Подобрување на заеднички систем за управување со природни и културни локации, како и населени места, вклучувајќи подготвување за сшравување природни незгоди

Со финансиска подршка од:

ИПА буџет за прекуграничната програма Србија-Северна Македонија за 2016 и 2017 година.

Концептните Ноти мора да бидат доставени во запечатен плик со препорачана пошта, приватни курирски услуги или со рачна испорака на следната адреса:

Министерство за финансии

Одделение за склучување на договори и финансирање на програми финансирани од ЕУ (CFCU)

Одделение за оценување на тендери и договарање

3-5, Сремска, VII кат / канцеларија 701,

11000 Белград, Република Србија

Крајниот рок за доставување на концептна нота е 27 септември 2019 година (во случај на испорака на рака, крајниот рок за приемот е на 27 септември 2019 година, пред 15:00 часот). Сите  апликации поднесени по крајниот рок ќе бидат исклучени од процесот на селекција.

Упатството за апликантите е достапно на следните веб-страници:

www.cfcu.gov.rs; www.eu.rs-mk.org, www.mei.gov.rs , www.evropa.gov.rs

https://eeas.europa.eu/delegations/republic-north-macedonia_en, https://www.mls.gov.mk/

 

Контакти за дополнителни информации:

Е-пошта: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.