Министерот за локална самоуправа, Сухејл Фазлиу, на покана на неговиот бугарски колега, министерот Николај Нанков, утре во Софија.
Посети : 2604

Министерот за локална самоуправа Сухејл Фазлиу, на покана на неговиот бугарски колега, министерот за регионален развој и јавни работи Николај Нанков, утре,  ќе престојува во Софија.

На работниот состанок двајцата министри ќе разговараат за формите за продлабочување на соработката меѓу двете министерства, а работна група ќе работи на утврдување на содржината на Меморандум за соработка кој што ќе биде потпишан во Скопје. 

 

Локација Софија, Р. Бугарија