Министерствотото за локална самоуправа во соработка со Министерствотото за економија, инфраструктура, поморство и туризам на Република Грција (Управувачки Орган–УО) во рамки на активностите за имплементирање на ИПА програмата за прекугранична соработка помеѓу Република Македонија и Република Грција 2007-2013година,

Министерство за локална самоуправа на Република Македонија објавува:

Ј А В Е Н   О Г Л А С

За пријавување на кандидати за слободните работни позиции:

1 (еден) позиција за Проектен Менаџер во Заедничкиот Технички Секретаријат (ЗТС) во Солун, Република Грција, за Програмата за прекугранична соработка помеѓу Република Македонија и Република Грција 2007-2013 година. 

Заинтересираните страни, тука можат да ги најдат условите и задачите на потребните профили.

Потребни документи за аплицирање:

  • Писмо за мотивација на англиски јазик во која се наведува ставот на очигледен интерес.

  • Европската Кратка биографија на англиски јазик (достапни во http://europass.cedefop.europa.eu/europass/home/hornav/Downloads/Europass CV / CVTemplate.csp).

  • Дипломи / сертификати за образование, компјутерски и соодветни јазични вештини.

  • Сертификати од претходно работно искуство. Фотокопии од оригинални документи / сертификати треба да бидат доставени, проследено со едноставен превод на англиски јазик. Сите потребни документи треба да бидат вклучени во примената како поднесена. Веродостојните копии и оригиналите и официјални преводи ќе бидат претставени од кандидатите пред нивниот конечен избор. Неупсешните предаваните веродостојни копии од оригиналите автоматски значи одбивање на кандидатот.

  • Референтно писмо од претходно релевантноработно искуство.

  • За успешните апликанти што ќе потпишат договор со Министерството за Локална Самоуправа, пред потпишувањето на договорот, еден официјален документ на англиски јазик треба да се поднесува потврдувајќи дека нема криминално досие.

Краен рок за аплицирање:

  • 15 септември 2015.

Документите може да се поднесат по пошта на следнава адреса:

Министерство за локална самоуправа

ул. Свети Кирил и Методиј, бр.54,

1000 Скопје, Република Македонија

Датумот на испораката ќе биде потврдена од страна на датумот на испраќањето, поштенскиот печат или датумот на депозитот. Пријавата која е поднесена по истекот на крајниот рок, автоматски ќе бидат одбиени. Изразување на интерес не може да биде прифатена од страна на e-mail.
Сите лични податоци кои се содржани во изразување на интересот е доверливo. Нема да се разгледуваат апликациите од претходните барања до Министерството за Локална Самоуправа. За информации обратете се на: Министерството за локална самоуправа "Св Кирил и Методиј" 54 1000 Скопје Телефон: 00389 2 3253 921 Факс: 00389 2 3253 920 E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. веб-страна: www. .gov.mk МЛС.