Печати

СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

по повод завршната конференција на ИПА Програмата за прекугранична соработка Грција - Република Македонија 2007-2013

На 23 јануари, 2017 година во 10:30 часот, Министерство за локална самоуправа во соработка со Делегацијата на Европската Унија во Скопје ќе организира завршна конференција на ИПА Програмата за прекугранична соработка помеѓу Грција - Република Македонија 2007-2013 година. Настанот ќе се одржи во просториите на Хотел Парк во Скопје.

Официјални говори ќе одржат:

Во 11:20 часот, Преглед на ИПА Програмата за прекугранична соработка ќе има презентација од:

Во рамките на резултатите од ИПА проектите, ќе се одржи информативна сесија за кои податоци ќе зборува:

Покрај тоа, три најдобрите проекти од ИПА програмата ќе се претстават пред публиката од страна на самите корисници на проектите кои беа директно вклучени во спроведувањето.

Јавноста ќе ја има можноста да дискутира и да поставува прашања во врска со содржината на програмата ИПА (ПС) и конечните резултати, така што тие можат да бидат подобро информирани соодветно.

Сите медиуми се поканети да присуствуваат на овој настан.